Як акустичне освітлення підвищує комфорт та продуктивність open space

11.02.2022

Корпоративні коворкінги та гнучкі офіси із застосуванням відкритих робочих просторів довели свою ефективність у найбільших фінансових, IT, логістичних компаніях світу. Як створити комфортні умови для персоналу за умов open space?

Шум проти прибутків

30 років спостережень за ефективністю відкритих просторів допомогли врахувати архітекторам та дизайнерам типові недоліки спільної роботи у приміщенні без перегородок. Один із основних факторів зниження продуктивності офісних працівників – постійний шум.

Оргтехніка, розмови, шарудіння паперів, робота кофемашин, дзвінки смартфонів стають джерелом стресу, який щогодини накопичується. Хронічний дискомфорт персоналу негативно впливає на самопочуття працівників, знижує продуктивність праці.

Надгнучкі планування офісів – світовий тренд, що доказав свою практичність в умовах поєднання віддаленої та офісної роботи. Мультифункціональний простір знеособлений, втрачає персональні робочі місця, стає все більш спільним та відкритим. Залишилося врахувати в дизайні акустичні норми: створити середовище, в якому звук не заважатиме роботі.

21-03-06 279-min

У чому ефективність акустичного висвітлення

Будь-яке робоче місце потребує штучного освітлення. Чому б не поєднати функції джерела світла та поглинання звуку?

Доведено: акустичні світильники покращують якість робочого середовища в офісах із плануванням open space. Світильники легко комбінуються із сучасним оснащенням приміщень, швидко адаптуються до зміни функціональності гнучкого простору. Так, світильники в залі з подіумами, кріслами та диванами органічно виглядають під час конфіденційних переговорів, брейн-шторму та корпоративного тренінгу.

Акустичні світильники – не предмет компромісу між функціональністю та естетикою. Навпаки, подвійне призначення систем освітлення зробило їх ефективнішими, ніж традиційні акустичні рішення. Дизайнер проектує благополучне середовище з кількома сценаріями світла та звуку. Адаптивні рішення знижують стрес, позитивно впливають на здоров’я, концентрацію та працездатність персоналу.

Топ-5 переваг шумопоглинаючих світильників

Власники офісів зацікавлені у швидкій окупності вкладень в офісний простір. Архітектори та дизайнери знаходять оптимальні рішення для формування прибуткового та благополучного робочого середовища.

Економічна ефективність. Звуковбирні світильники в основному не вимагають допоміжних ресурсів для сенсорного комфорту відкритих просторів.

Оптимізація робочого середовища. Звукові хвилі у великих приміщеннях без стін генеруються під час розмови на рівні 1,3-1,7 метрів та відбиваються від стелі. Акустичний світильник розташований:

  • безпосередньо над точкою виникнення звукових коливань:
  • між джерелом звуку і поверхнею стелі, що відбиває хвилі.

Фетр гасить звукову хвилю, перешкоджає її поширенню. Порожнє місце під стелею раніше не використовувалося, не мало функціонального навантаження. Тепер воно освітлює робоче місце + гасить звук.

Екологічність. Світильники створені з акустичних панелей. Їх сировина – 100% нетоксичні продукти вторинної переробки.

Універсальність та гнучкість. Трендова кольорова гама та різноманітні модифікації акустичних світильників легко адаптуються до будь-якого дизайну. Такі рішення доречні у традиційних кабінетах, кол-центрах, відкритих залах для відвідувачів та персоналу, конференц-залах, релакс-зонах.

Максимальна ефективність. Реверберація, або багаторазові відображення звукових хвиль від різних поверхонь знижується прямо пропорційно площі шумопоглинаючих матеріалів. Об’ємний акустичний світильник з двосторонньої панелі має набагато більшу площу звукопоглинання в порівнянні з односторонньою поверхнею настінних та стельових конструкцій.

Введите номер, мы перезвоним!

Введіть номер, ми зателефонуємо!

Цей сайт використовує cookie для зберігання даних. Продовжуючи використовувати сайт, Ви даєте свою згоду на роботу з цими файлами.