трекові світильники

Нові конструкції трекових систем освітлення

Винахід світлодіодних світильників активізував використання дизайнерами та архітекторами світла, як повноцінного інструменту в оформленні інтер’єрів. Ще більші перспективи відкрилися після появи трекових систем висвітлення. І абсолютно нове слово у світлотехніці – магнітні трекові світильники.

Відмінні риси світильників на магнітах

Основою стильних та сучасних систем виступає металева шина із закріпленою на ній магнітною смугою. Шину можна розмістити у різний спосіб:

  • встановити у нішу;
  • закріпити на поверхні;
  • підвісити на тросах;
  • встановити на штатив.

Система заглушок і сполучних елементів дозволяє зібрати несучу конструкцію практично будь-якої конфігурації.

Електроенергія подається до шини з одного боку, а далі йде відкритим струмопроводом. Прожектор або лампа оснащується контактами та магнітним утримувачем. Достатньо піднести основу до магнітної смужки, як лампа зафіксується в потрібному положенні, а контактна група забезпечить підключення до мережі.

Система відрізняється мобільністю та можливістю варіацій. Змінювати можна кількість ламп (у межах допустимої потужності), їх колір, напрямок падіння світлового потоку. Система трекового освітлення навіть звичайного типу має розширені можливості, а магнітна ще більш функціональна. Сферу використання магнітних світильників визначити складно — це універсальна конструкція, яка є доречною і у виробничому цеху, і на художній виставці, і в квартирі чи офісі.

Особливо ефективно використовуються магнітні трекові системи у магазинах. З появою нового товару легко забезпечити його підсвічування, щоб привернути увагу покупців. Акцентоване освітлення також важливе для вітрин, рекламних споруд, полиць з елітними товарами.

Трекові системи вписуються у будь-який дизайн. Їх можна використовувати як один з головних елементів оформлення, наприклад у квартирах-студіях, або приховати серед інших предметів обстановки, залишивши лише потоки спрямованого світла. Легкість заміни виду ламп дозволяє експериментувати з інтер’єром, не торкаючись електропроводки та інших комунікацій. Магніт міцно утримує лампу на шині, але зняти її і замінити на іншу не важко.

Введите номер, мы перезвоним!

Введіть номер, ми зателефонуємо!

Цей сайт використовує cookie для зберігання даних. Продовжуючи використовувати сайт, Ви даєте свою згоду на роботу з цими файлами.