трекові світильники купити

Вибір світильника для треку

Трекові системи освітлення з екзотики перетворюються на повсякденні. Зустріти їх можна на виробництві, у торгових центрах та невеликих магазинах, в освітніх закладах, офісах та ресторанах. Нерідко за допомогою треків вирішують дизайнерські завдання у житлових приміщеннях. Ефективність застосування конструкцій багато в чому залежить, які трекові світильники купити. Від вибору джерела світла залежить, чи буде трек по-справжньому корисним, чи залишиться лише даниною моді.

Як правильно підібрати світильник

Перша характеристика, яку потрібно дивитися — потужність. Треки встановлюють у приміщеннях, де раніше вже використовувалося традиційне освітлення, або там, де тільки закінчується будівництво. У першому випадку трек повинен не тільки стати повноцінною заміною ламп, а й покращити світлотехнічні параметри приміщення.

Якщо раніше в кімнаті використовувалася лампа розжарювання потужністю 100 Вт, для отримання такого ж світлового потоку необхідна світлодіодна потужністю 12 – 15 Вт. Але не можна забувати, що на треку знаходиться кілька ламп, що дають спрямоване світло. Загальна потужність може бути трохи нижче або трохи більше 15 Вт, але відрізнятися не дуже.

Кут розсіювання світлового потоку у трекових ламп досить тонкий. Для отримання ефекту акцентованого освітлення достатньо 24-30 градусів. Якщо потрібно залити світлом все приміщення, то вибирають лампу з великим кутом розсіювання.

Температура світла. Ця характеристика важлива як у житлових приміщеннях, так і на виробництві та в магазині. Для житла та навчальних аудиторій необхідно купувати світильники, що випромінюють у спектрі близько 3500 К, близькому до природного світла та температури ламп розжарювання. Це приємне жовте світло, що не перевантажує очі.

Для виробничих і торгових приміщень, виставок найкраще встановлювати світильники температурою 4000 – 4200 К. Це світло з відхиленням у блакитний бік спектру, виглядає білішим, ніж у ламп розжарювання, але ще не досягає кольору люмінесцентних. Слід нагадати, що температура світла і нагрівання в градусах Цельсія – різні речі. Світлодіодні лампи практично не нагріваються, а видають світло такої температури, як і гарячі лампи розжарювання або галогенові.

Лампи підбирають за характеристиками шини. При покупці обов’язково перевіряйте, чи відповідає лампа фазності шини, геометричним розмірам та виду фіксації. Також дивіться на колір корпусу, лампа не повинна контрастувати за кольором чи відтінком, якщо, звичайно, так не задумано дизайнером.

Введите номер, мы перезвоним!

Введіть номер, ми зателефонуємо!

Цей сайт використовує cookie для зберігання даних. Продовжуючи використовувати сайт, Ви даєте свою згоду на роботу з цими файлами.