линейный светильник

Переваги лінійного світильника

Світлодіоди як джерело світла в побутових і промислових конструкціях мають ряд переваг перед іншими видами ламп. Насамперед – це їх невеликий розмір, що дозволяє розташовувати їх на підставі в будь-якому порядку – у лінію, по колу, у вигляді груп точок, рівномірно по всій площині. В результаті виходять світильники різної конфігурації, принцип роботи яких мало відрізняється, а сфера використання різна.

Особливості лінійних світильників

З назви категорії видно, що діоди розташовані в одну лінію. Не обов’язково ця лінія пряма. Конструктори розробляють найхимерніші форми корпусів і розсіювачів. У продажі можна зустріти лінійні світильники:

  • круглі;
  • зигзагоподібні;
  • у вигляді прямокутних та трикутних контурів;
  • різноспрямовані;
  • багаторівневі.

Використовуючи різні види рефлекторів і розсіювачів, домагаються як рівномірного, так і акцентованого освітлення всього приміщення, або окремих його зон. Лінійні світильники легко підібрати по дизайну як для робочого приміщення, так і для вишукано оформленого житла або ресторану.

Але вибирають світильники не лише на вигляд. Існує кілька параметрів, які повністю характеризують конструкцію та дозволяють безпомилково вибрати лампу для будь-якого приміщення. Крім яскравості, потужності та температури світла, кожен світильник має певний клас захисту від зовнішніх факторів. Це важлива характеристика, від якої залежить можливість встановлення конструкції в тому чи іншому приміщенні.

Найнижчий клас захисту IP20. Не варто думати, що світильники цієї категорії погані або ненадійні. Просто вони розраховані на використання у сухих теплих приміщеннях, де взимку працює опалення. Переважна більшість освітлювальних приладів побутового рівня належить саме до цього класу, у тому числі й дорогі дизайнерські моделі.

IP23 — рівень захисту для промислових світильників, що працюють в опалюваних та неопалюваних приміщеннях. На вулиці їх можна встановлювати під козирком або навісом, вони слабко захищені від потрапляння всередину вологи.

IP43 – світильники для вулиці та промислових приміщень з підвищеною вологістю. Це витривалі конструкції, ціна яких все ще знаходиться у доступному діапазоні. Більш дорогі класи IP65/IP66 та конструкції для підсвічування фонтанів IP67/IP68 призначені для спеціального використання. Серед таких моделей чимало лінійних, виготовлених як на замовлення, так і серійно.

Введите номер, мы перезвоним!

Введіть номер, ми зателефонуємо!

Цей сайт використовує cookie для зберігання даних. Продовжуючи використовувати сайт, Ви даєте свою згоду на роботу з цими файлами.